|
|
| Yazar |
Mesaj |
advocado
Site Admin
|
Tarih
: Cmt Nis 08, 2006 02:11
Mesaj konusu : Puanlama Sistemi |
|
|
|
Foruma bugünden itibaren bir yenilik getiriyoruz.
Artık diğer kullanıcıların beğendiğiniz ve beğenmediğiniz mesajlarını puanlayabilecek, o mesajlar hakkında yorumlarınızı bu puanlama sırasında belirtebileceksiniz.
Sistem, forumdaki değerli, içerikli ve kaliteli mesajları eleyerek onları herkes için daha belirgin hale getirmek ve bu mesajların sahiplerini bu küçük şekilde bile olsa ödüllendirip memnun ederek herkesi daha içerikli yazmaya yönlendirmeyi amaçlar.
Bu sistemin amacı birini sırf şahsiyetinden dolayı yüceltmek, ona teşekkür etmek, arkadaşa iyilik yapmak, düşmanla ya da yıldızın barışmadığı kişiyle savaşmak ya da ona haddini bildirmek değildir.
Bu yüzden sistemi lütfen amacına uygun kullanalım, forum ittifakları oluşturarak puanlama savaşlari başlatmayalım.
Ancak elbette forumdaki bazi özensiz kullanıcıları, ki onlar genelde forumu incelemeden, okumadan, Arşiv bölümünü ve Arama özelliğini kullanmadan yeni konu açıp forumda kirlilik yaratanlardır, uyarmak babında onların bu tip mesajlarını negatif puanlayabilir ve onları bu yanlışlarını görme yolunda yönlendirebilirsiniz. Bu da forumun otokontrolü olur.
Sistemin özellikleri ve çalışma prensipleri şöyle:
- Mesajların solunda, kullanıcı ismi altında görülen yeşil nokta üstünde maus imleci bekletildiğinde kullanıcının o anki puan durumu hakkında bilgi veren bir yazı görülür
- Ayni yeşil noktaya tıklanarak (eger kişi puanlama hakkına sahipse) o mesaja pozitif ya da negatif bir oy verilebilir
- Bu yeşil noktalar, kullanıcının her 1000 mesajı için, foruma kayıtıi olduğu her 365 gün için ve sahip olduğu her 500 puan için 1 tane artarlar
- Üye Listesi'nde üyeleri artık Puanlama kriterine göre de sıralatabilirsiniz
- Kullanıcının profilinde aldığı son 20 oy (ve varsa oylama sırasındaki yorum) görünür
- Verilen puan ardından 5 dakika geçmeden yeni puanlama yapılamaz
- Bir günde en fazla 20 puanlama yapılabilir
- Kimse kendini puanlayamaz
Mesajlardaki kullanici bilgisi altinda duran yesil noktalarin artisi aldiginiz puanlarin 500 ve katlarini gecisiyle mümkün. Yazilan 1000 mesaj ve kayitli olunan 365 gün, sizin verdiginiz puanin degerini arttirir.
Örnek:
Foruma yeni kaydolup 50 mesaj barajini asmis bir kullanicinin verdigi oya 1 dersek, forumda 1 yildan uzun süredir bulunan ve 1000'den fazla mesaj yazmis bir kullanicinin verdigi oy 3'tür (1 yil kuralindan +1, 1000 mesaj kuralindan +1). Bu da eskileri ve aktifleri oylamada önemli hale getiriyor, onlarin oylarini daha "agir" yapiyor.
Puanlama hakkına sahip olma koşulu forumda 50 mesaj yazmış olmaktır. Sırf puanlama yapmak için foruma başka kullanıcı isimleriyle kaydolunmasin diye bu uygulama var.
Eğer sistemde hatalar ve kullanım sorunlarıyla karşılaşırsanız lütfen forum görevlilerini durumdan haberdar edin.
Güle güle kullanalım..
En son advocado tarafından Pzr Nis 16, 2006 00:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
|
| |
|
|
keroine
|
Tarih
: Cmt Nis 08, 2006 13:42
Mesaj konusu : |
|
|
|
tamam süper bi uygulama forumun kalitesi giderek artıyorda benim 2 sorum olacak
1-bu puanlama sisteminde kimin iyi kimin kötü puan verdiğini görebilecekmiyiz?
2-ben birisini puanlamak istedim oradaki yeşil alana tıkladım ama yine aynı sayfa açıldı bu bir hatamıdır yoksa başka bişimi?
3-1000 mesaj biraz fazla değilmi bu sitede 1000 mesajı geçebilen yaklaşık 3-4 kişiyiz hatırladığım kadarıyla bu sayının düşürülmesi lazım
4-bu 3ü çelişkimi neyse geyik yapmayacam bugün kendime söz verdim
|
|
| |
advocado
Site Admin
|
Tarih
: Cmt Nis 08, 2006 13:57
|
|
|
"2 sorum var" deyip 4 soru sormak anlasilir gibi degil, cok tepkiliyim.
1- Evet, kimin nasil oy verdigi görülecek
2- Puanlama Sistemi ile birlikte forumu da yeni bir versiyona tasidigimiz icin yeni eklemelerle ilgili gecici bazi uyumsuzluklar ve islevsel bozukluklar yasanabilir. Bunlari fark ettigimizde düzeltiyoruz. Oy verememe sorunu da su an düzeltilmis sorunlardan biri. Hizli Cevap fasilitesi de cok yakinda eklenecek.
3- 1000 mesajin ideal olduguna karar verdim, cünkü bir süre sonra kullanici isimlerinin altinin yesil nokta deryasi olmasini istemedim. Cok mesaj olsun ki, yesil noktalari cogaltmak zor olsun ve bu ugurda yasayan insanlarin azmi biraz olsun kirilsin.
4- Degil.
|
|
| |
DuMaNYaK
|
Tarih
: Cmt Nis 08, 2006 15:01
|
|
|
YAAW BEN 1000 TANEDEN FAZLA MSJ YAZDIM AMA BENDE TEK YEŞİL VAR 
|
|
| |
advocado
Site Admin
|
Tarih
: Cmt Nis 08, 2006 15:08
|
|
|
Puanlama Sistemi devreye girdikten sonraki 1000 mesaj kastediliyor.
|
|
| |
Aragath
|
Tarih
: Sal Nis 11, 2006 21:26
|
|
|
sonuçta bu rep dereceleri bir forum rütbesi belirlediği için ve tekrar kirlilik olmaması için bence imzalarda rep le ilgili hiçbirşey olmamalı.Yani bu rep ele ayağa düşmemeli Kimse üzerine alınmasın kişisel görüşüm budur.
|
|
| |
keroine
|
Tarih
: Cmt Nis 15, 2006 18:49
|
|
|
üye listesindeki puana göre sıralamada hata var azalan biçimde sırala dediğim zaman yolun başındakileri artan biçimde dediğim zaman yine yolun başındakileri görüyorum halbuki yükselme yolunda ilerleyen veya tökezleyen çok kişi var forumda
|
|
| |
advocado
Site Admin
|
Tarih
: Pzr Nis 16, 2006 00:51
|
|
|
Sistem beta oldugu icin bazi islev sorunlari yasanmasi normal. Bunlar fark edildikce düzeltme calismalari yapiliyor. Bu belirtilenler de arastirilacaklar.
Bu arada sistemle ilgili gelen sorular neticesinde bir yanlis anlamayi düzeltmek icin yeniden daha detayli aciklayayim:
Mesajlardaki kullanici bilgisi altinda duran yesil noktalarin artisi aldiginiz puanlarin 500 ve katlarini gecisiyle mümkün. Yazilan 1000 mesaj ve kayitli olunan 365 gün, sizin verdiginiz puanin degerini arttirir.
Örnek:
Foruma yeni kaydolup 50 mesaj barajini asmis bir kullanicinin verdigi oya 1 dersek, forumda 1 yildan uzun süredir bulunan ve 1000'den fazla mesaj yazmis bir kullanicinin verdigi oy 3'tür (1 yil kuralindan +1, 1000 mesaj kuralindan +1). Bu da eskileri ve aktifleri oylamada önemli hale getiriyor, onlarin oylarini daha "agir" yapiyor.
|
|
| |
keroine
|
Tarih
: Pzr Nis 16, 2006 13:13
|
|
|
hımmmm bak bunu bilmiyodum o zaman ben oy sacmaktan vazgeçip oy bekleyim eheh tbiki böle bişi olamaz demi 
|
|
| |
|
Düşünebiliyor musun? Sadece oyun
oynayarak muhteşem sohbet, chat ve para
kazanıyorum.
|
Aragath
|
Tarih
: Pzr Nis 16, 2006 19:37
|
|
|
500 rep çok uçarı olmuş 3 yılda bile kimse 500 puan alamaz
bence eskisi gibi 100 puan=1 yeşilcik ossun 10 yeşilcikte sonra mesala 1 sarı yıldız olsun bunun gibi.500 uçarı olmuş
|
|
| |
DuMaNYaK
|
Tarih
: Pzr Nis 16, 2006 19:56
|
|
|
KİMSE KUSURA BAKMADIN AMA;
OHAAAAA
KİM ALACAK 500 PUANI YAAW...
ESKİSİ GİBİ 100 OLSUN BENCE...
|
|
| |
modques
|
Tarih
: Pts Nis 17, 2006 20:31
|
|
|
evet bu 500 puan çok olmuş ya.
100 iyiydi aslında
|
|
| |
sleepydragon
|
Tarih
: Sal Nis 18, 2006 09:19
|
|
|
yaw bence böle tartışılcağına göre hiç olmasın daha ii 
|
|
| |
Aragath
|
Tarih
: Sal Nis 18, 2006 09:41
|
|
|
| sleepydragonn demiş ki: | yaw bence böle tartışılcağına göre hiç olmasın daha ii  |
tartışılmıyor, öneri ve yorum yapılıyor.ve olması da gelecekte foruma kaydolacaklar için kimin ne olduğunu görmeleri açısından iyi.
|
|
| |
secem
|
Tarih
: Pts May 01, 2006 15:22
|
|
|
ya merak ediyorum sabahtan beri uğraşıyorum olmuyo bi kişiye günde 1 tanecikmi negatif puan verebiliyoruz? adamın başka bir mesajına negatif oy kullanacam bu mesaj çıkıyor
You're not allowed to evaluate this user until you haven't evaluate other users.
adminlerim bi yardım
|
|
| |
Aragath
|
Tarih
: Pts May 01, 2006 15:24
|
|
|
evet aynen öyle ilk sistemde bir kişinin 1 günde farklı mesajlarına 20 tane rep verebiliyodun ama deişti.1 günde 1 kişiye en fazla 10 rep 
En son Aragath tarafından Pts May 01, 2006 15:29 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
|
| |
keroine
|
Tarih
: Pts May 01, 2006 15:25
|
|
|
o kullanıcıya ikinci oyu başka birisine oy verdikten sonra verebiliyorsun yani 1 sana bir bana birdaha sana sanırım anlatamadım ama işte böle a-b-a şeklinde
|
|
| |
secem
|
Tarih
: Pts May 01, 2006 15:26
|
|
|
| Aragath demiş ki: | evet aynen öyle ilk sistemde bir kişinin 1 günde farklı mesajlarına 20 tane rep verebiliyodun ama deişti.1 günde 1 kişiye en fazla 1 rep  |
bu çokta sevindirici bişi diil ama keroine'nin dediğini bi deniycem 
|
|
| |
|
Düşünebiliyor musun? Sadece oyun
oynayarak muhteşem sohbet, chat ve para
kazanıyorum.
|
keroine
|
Tarih
: Pts May 01, 2006 15:37
|
|
|
bak ben sana + verdim az önce sonra öbür elemana bir - daha verdim
|
|
| |
secem
|
Tarih
: Pts May 01, 2006 15:42
|
|
|
ama ben veremiyorum
Yaptığınız puanlamanın ardından yeni puanlama için biraz beklemelisiniz.
bu çıkıyo ne bu yaaa ben en son malum kişiye malum oyu verdim oda sabah saatleri felandı!
|
|
| |
|
|