|
|
| Version V.076 hakkındaki düşünceleriniz (Edit: PaX) |
| Kesinlikle iyi olmuş |
|
4% |
[ 1 ] |
| Yararlı olabilir |
|
13% |
[ 3 ] |
| Çekimser |
|
13% |
[ 3 ] |
| Yararlı olacağını sanmıyorum |
|
13% |
[ 3 ] |
| Kesinlile çok kötü olmuş |
|
54% |
[ 12 ] |
|
| Toplam Oylar : 22 |
|
| Yazar |
Mesaj |
DuMaNYaK
|
Tarih
: Çrş Şub 28, 2007 16:12
Mesaj konusu : Version 0.76 |
|
|
|
Filo Amirali
Ek olarak 2 filo kotasi daha saglar.
Mühendis
Mühendis saldiridan sonra savunma mekanizmalarinin % 85inin tamir olmasina yardimci olur. Mühendis yoksa bu rakam %70 civarinda kalir.
+ yüzde 10 daha fazla enerji saglar
Jeolog
Jeolog maden üretimini %10 arttirir.
Teknokrat
Casusluk seviyesini +2 arttirir ve arastirmalarin süreleri %25 kisalir.
Subaylari toplu almak zorunda degilsiniz, isterseniz tek olarak da alabilirsiniz.
Bir cogunuzun subaylarin evrenlere haksizlik getirecegini ve de tüm dengeleri alt üst edecegini ayrica artik yüksek siralarda sadece bunlara sahip oyuncularin olacagini düsündügünüzü biliyoruz.
Ancak inanki bu subaylarin 4ü bile alinsa kimse asla yenilmez ya da ulasilamaz degil. Bunlari programlarken ve uygulamaya koymadan önce bu konu hakkinda uzun süre düsündük ve testler yaptik.
Sonuc olarak OGame oynama yetenegi ve oyun zekasi parayla satin alinamaz. Stratejik olarak basarisiz bir oyuncu tüm bu subaylara da sahip olsa en üst siralarda yer edinemeyecektir. Yine ayni sekilde gercek yetenekli ve basarili bir OGame oyuncusu da bu subaylara sahip olmadan yine üst siralara rahatca oynayacaktir.
Unutmayin ki 2 ek filo hakki, sadece bunu kullanmasini bilenlere bir fayda saglar. Ayrica madenlerdeki üretim artisi bunlari korumasini bilmeyenler icin hicbir katki saglamaz, tam tersine iyi oyuncular icin daha fazla maden talani demektir. Her oyuncu icin bu durumdan basarili bir sekilde cikmanin cesitli yollari vardir.
Peki subaylar niye Türkiye ye de geldi?
Portekiz sunucularinda bir deneme yapildi ve bu uygulama inanilmaz protesto, tehdit, ve oyunu birakma düsünceleriyle karsilandi.
Ben sahsen bu pilot uygulama öncesi cok stresliydim ve inanilmaz negatif sonuclari olabilecegini düsünüyordum.
Ancak beklenin tam tersine ,oyuncu sayisinin artmasinin yanisira oyun icin aktive oranlari da inanilmaz oranda yükselis kaydetti. Hatta sistemimiz ödeme islemleri karsisinda tikandi ve oyuncularin isteklerine yetisme konusunda oldukca magdur durumda kaldik.
Tamam ben Gameforge firmasinda 2 yili askindir, Community Management bölümünde calisiyorum.Bircok oyun icinde daha kücük kapsamli ancak oyuna etkisi daha sert ve genis olan yeniliklerle karsilastim. Ancak bu yeniligin bu kadar basarili olabilecegini ben de sasirarak izledim acikcasi. Portekiz sonrasinda zaten bildiginiz üzere hemen Ingiliz sunucularina da eklendi.
Ve sonuc itibariyle burada da ayni gelismeler gözlendi, baslarda inanilmaz kritik ancak zamanla bu gelismenin aslinda oyun icin pozitif oldugu&
Bu yeniliklerle ilgili yasanan protestolar ve gerek oyuncularin gerek takim üyelerinin kritikleri de Management tarafindan detayli olarak degerlendirildi, bu eklentilerin eksi ve arti yanlari sonuclar gözönüne alinarak sirket tarafindan analiz edildi. Sirket adina hepinizin tahmin edebilecegi gibi ekonomik olarak da mantikli bir karar vermek cok önemli.Ben sahsim adina bu subaylarin oyun dengesini ne kadar bozabilecegi hakkinda ayrintili ve kesin bir görüs bildiremem, sonucta ben de 2 yildir bu isin basindayim ve elime buna karsi olanlar kadar isteyenlerin de mesajlari, düsünceleri ulasti.
Baska oyunlarda gördüklerim kismen inanilmazdi, parayla mermi ya da kaynak alinabilen oyunlar var. Subaylar bu acidan bakinca oldukca masum kaliyorlar.
Bu gelisme aslinda en basta eski kurtlari cok eski oyunculari etkiledi. Sonucta kendileri OGame oyununda ayni zamanda ideolojik bir düsünceyi savunuyorlar. Commander ciktiginda da oldukca karsi gelmislerdi. Onlari da bir derece anlayabiliyorum.
2.önemli nokta:
Niye böyle aniden?
Aslinda subay yeniliginin etkilerini tam olarak gözlemleyebilmek icin birkac hafta yeterli degil. En az 1 yillik bir gözlem gerekir.
Ancak siz de hak vereceksiniz ki sonuclarin 1 yil beklenmesi hem ekonomik acidan bir felaket dogurur hem de OGame topluluguna bir katkida bulunmaz.
Zamaninda commander sonrasinda da ayni sorunlar ve tartismalar yasanmisti ancak zaman gösterdiki bu o kadar kötü bir yenilik degildi ve oyuna da getirisiyle önemli katkilari oldu. Aksi taktirde belki de OGame sona ermisti.
Sonuc itibariyle Oyun Takimi, Community Management ve siz oyunculara göre sirket olaylari duygudan uzak, gercek ve elde edilmis verilere bakarak degerlendiriyor. Tüm gelismelerin ve yeniliklerin temelinde bu objektif bakis acisi bulunur, ancak bu yenilik ve düsünceler ancak sizlerin katkisi ve sizlerin de istegiyle bir yerlere gelir. Bu hep böyle olmustur, temeli sirketse kalbi sizlersiniz. Ben sahsim adina gelecege umutla bakiyorum.
not: daha bende okumadım bi okuyayım
http://board.ogame.com.tr/thread.php?threadid=424561
|
|
| |
|
|
PaX
Moderatör
|
Tarih
: Çrş Şub 28, 2007 18:23
Mesaj konusu : |
|
|
|
Lütfen Version 0.76 hakkındaki düşüncelerinizi ankette belirtin..
En son PaX tarafından Çrş Şub 28, 2007 21:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
|
| |
DuMaNYaK
|
Tarih
: Çrş Şub 28, 2007 18:45
|
|
|
yararlı olabilir ama, yaşı küçük arkadaşlara (kredi kartları olamayacağı için) ve parasını istediği gibi haryamayanlara olanlara sıkıntı yaratabilir...
|
|
| |
enigman
|
Tarih
: Prş Mar 01, 2007 05:55
|
|
|
oyunu parali yapsinlar tamamen bitsin is. simdi ben buna para ayiramayacagim icin cifte standart oluyor. hic de hos degil.
direk net oyunu parali yapsinlar..
bu kadar emegi var insanlarin....
|
|
| |
cHaTLaK
|
|
| |
|
|