|
|
| Yazar |
Mesaj |
kemikliet
|
Tarih
: Cum Ksm 14, 2008 13:27
Mesaj konusu : Savunma Başlangıç |
|
|
|
Merhabalar.
Çok çok uzun zaman önce (yaklaşık 4 yıl). Ogame oynamayı bırakmıştım. O zamandan bu zamana herşeyi unutmuşum.
Bu aralar eskisi kadar online olamayacağım için, saldırı stratejisi uygulamak benim için çok zor olacak. Bu sebeple Savunma ağırlıklı oynamak istiyorum.
Forumdaki stratejileri inceledim ama bana biraz daha ayrıntı lazım. Şöyleki; Mesela madenleri 2 şer fark ile şu seviyeye getir. Sonra şu araştırmayı, şu binayı yap v.s. Geri dönüşümcüsünden koloni gemisine kadar, bir sıralama çıkartabilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla.
|
|
| |
|
casus
|
Tarih
: Pts Ksm 24, 2008 19:41
Mesaj konusu : |
|
|
|
en iyi savunma eger basabilirsen r.i.p olmazsa plazma bas
5-6 tane rip yaparsan kimse bulaşmaz
|
|
| |
cHaTLaK
|
Tarih
: Sal Ksm 25, 2008 15:39
|
|
|
plazma paso bas metal artarsa hafif lazer kristal artarsa iyon topu kas en azından benim taktiğim (roketatar ihmal etma yakalayıcıyıda) ve kubbeler(yapmayanı döverler zaten )
|
|
| |
PaX
Moderatör
|
Tarih
: Prş Ksm 27, 2008 00:24
|
|
|
Temel araştırmaları yaptıktan sonra metal madenin, kristal madeninden 4 kademe yukarıda olsun.. Bir madenci için Metal üretimi / Kristal üretimi = 2.3 ile 2.6 arasında bir değerde olması idealdir..
Savunmada ise hızlandırılmış evren olup olmadığı çok önemlidir..
Hızlandırılmış evrenlerde genellikle muhrip ile saldırı çok olur.. Muhribin hafif lazere karşı RapidFire özelliği olduğu için, Muhribe karşı ağır lazer ve roket atar sayısını arttırmak gerekir..
Normal hızda evrenlerde ise ağır lazere fazla ağırlık vermeyip, hafif lazer ve rokete ağırlık vermek daha iyidir.. Çünkü performans olarak hafif lazer, ağır lazerden üstündür.. Ağır lazerin tek üstünlüğü muhripten rapidfire almamasıdır..
Kaba taslak bir savunma tavsindede bulunmam gerekirse: (x2 evren için)
15.000 roketatar
3.000 Hafif Lazer
1.000 Ağır Lazer
350 Gauss Topu
100 İyon Topu
70 Plazma Atıcı
1 Küçük Kalkan Kubbesi
1 Büyük Kalkan Kubbesi
Bu savunma gezegende birikmiş 4-5 M madeni ve 500 civarı solar uyduyu korumaya yeter..
Burdan yerde biriken madenlerinizi ve solar uydu sayınızı oranlayarak savunmanızı belirleyebilirsiniz..
NOT: Ben savunma için hiçbir gemiyi tavsiye etmem.. Şahsen ölüm yıldızı bile olsa yerde 10 tane bırakıldığını farkettiğim an saldırırım 
|
|
| |
|
|